Our life starting...

Thanks sebab sudi lalu-lalu kat blog nie...kalau ada ape2 nak share sila la tinggalkan jejak anda disini yup..sharing is caring..wahhh...baru ceria sikit hati tue..kannnn…

Learn..life..hope..

Followers

Thursday, January 21, 2010

10 Nasihat Untuk Orang Bercinta..

Oleh : ibnulatef
Editor : ibnulatef



1. Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

2. Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.



4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.



7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.




4 comments:

Anonymous said...

jgn jz tlis je..buat sekali...jgn jz ckp ksng je....

Anonymous said...

awk buat tak ape awk tulis nie....klau setakat tulis kt blog je tp tak buat xpayh lah....or awk nk nmpak awk baik?
buat dlu sblom nk post or nsht org lain....

snowblack said...

woshh~
rilek la anonymous. klu xmkn cili asenye xde mslh.

chill okeh. klu xnk bca jgn singgah lgsg kat blog ni.
sng je pun kan. :)

PiEkA said...

"jgn jz tlis je..buat sekali...jgn jz ckp ksng je...."
(thanks sbb ingtkan..haha..)

"awk buat tak ape awk tulis nie....klau setakat tulis kt blog je tp tak buat xpayh lah....or awk nk nmpak awk baik?
buat dlu sblom nk post or nsht org lain...."

(thanks jugak untuk kamu sbb tlg ingtkan lagi skali..i noe who r u sbb tue brani ckp cani..haha..klo rasa xsuka dgn isinya sbb anda sdg buat apa yg dicakap xpa..tu hak individu..thanks!)

aahhaaa..xsangka lak ada org xpuas ht dgn post nie..chill suda..xbaik cara amal org..sya nak plastik ke..nak post ape ke..sbnrnye suka ht saya kowt..ahhhaaa(^_^)V