Our life starting...

Thanks sebab sudi lalu-lalu kat blog nie...kalau ada ape2 nak share sila la tinggalkan jejak anda disini yup..sharing is caring..wahhh...baru ceria sikit hati tue..kannnn…

Learn..life..hope..

Followers

Saturday, January 29, 2011

Tu pown nk ambik ke??



27/1/2011-malam

time ni lepas balik dari kuantan..
kemas2 bilik..
g basuh baju..
sejam lepas tu g ambik baju dari mesin n sidai..
banyak jugak.baju kotor+baju baru beli..

28/1/2011-pagi

g ambik seluar yang basuh semalam..nak g kelas..time tu xperasan ada lagi ke tak..yang perasan ada baju jatuh..g cuci balik..tengok baju lain tak kering g n position tak berubah lagi..

28/1/2011-malam

roomate kate dia g ampai baju..masa tu ada lagi..tapi................




29/1/2011-pagi

saja g ampai nak tengok ada baju jatuh tak sebab angin kuat semalam..ada 2 baju jatuh..ambik n basuh balik..then ampai..bila tengok baju lain..ada yang dah kering n dah ade yang tolong kepitkan..n ada jugak baju yang dah berubah cara sidai..tapi tak pikir apa-apa..positive..orang tolong tak nak bagi jatuh tue..ada space luas pulak..pelik jugak tapi still tak pikir apa-apa sebab tak perasan..benci sebab positive sangat..argghhhh..

29/1/2011-now!

kutip baju kat ampai yang lembab tadi sebab nak ampai dalam bilik..yang tak kering ni baju yang baru beli n jugak baju yang berubah tempat tadi..den yang lombab ni still tak perasan apa-apa sampailah........

haishhh..den nak solat nie..telekung tak da???baru perasan tempat yang luas tadi tempat den sidai telekung!!!haishh..sedih tawu..

memang selalu dengar orang ilang baju kat penyidai..roomate pon banyak dah ilang..ilang tudung la ape lah..tapi tak kan telekung pun nak ambik??kenapa tak ambik je baju lain yang baru beli tue ke..kenapa mesti telekung jugak??tawu tak telekung tu mak den boghi??kain eyh plak kain pelikat ayah den!!umang ai goram lak hati..sabar pikah..

ya Allah...sepatut nya redha kan??haishh...ok saya redha..

tapi still pelik..

sebab....
1-kat level nie(groundfloor)..tinggal kitorang berdua je dari semalam..abeh sape pulak yang 'baik hati' ambik kan??pagi nie selain kitorg bedua..ada mak cik cleaner depan bilik..tak kan diorang pulak..tak de keje..

2-kenapa tak ambik baju lain je??xmuat eyh???hahha..(geram)

3-ilang pagi tadi??(sebab semalam ada lagi..)

okeh xpewla..tak de rezeki..cuma nak pesan kat korang..

1-lain kali kalo nak ampai baju..ampai jap pastu g la kutip..tak yah bia 2 3 hari macam den ni ha..
2-bila sidai..port la tempat cantik-cantik..(tempat cepat kering)
3-selalu-selalu la g tengok..
tambah-tambah lagi yang duk kat groundfloor tu..(^_^)V

dan jugak pesanan kepada insan yang 'baik hati' tu..

1-terima kasih sebab kepit kan baju saya n ampaikan balik baju saya yang jatuh tue..
2-terima kasih jugak sebab alih-alih baju saya n bia saya fikir semuanya positive..
3-ingat-ingat la orang lain memang tak nampak,tapi Allah nampak..
4-semoga kamu insaf wahai cik kak yang 'baik hati'..
5-fikirla nanti kalo orang lain rembat barang kau mesti kau rase macam nak rembat orang tu kan??

okeh..tu je..tengkiu la banyak2..





mood : still geram..



4 comments:

saljihitam said...

hahaha. kemain. geram ye kak. sabau jela ye. biase la orang macam tu kurang kasih sayang sikit. dia buat macam tu salah satu attention getter dia la tu. huahaha

oh dan. itu tandanya dia suh beli telekung baru la tu. mungkin ? hehehe

nurliyana said...

sabau ea....

Tunduk Mengalah said...

esok awak amik lak telekung dia..ehehehe!!

PiEkA said...

to salji hitam->>
hahaha...dah xgeram..chill bebeh..
hahha.. btw ttbe kan ade balik kat ampaian..haha..
alhamdulillah..
i +ve sokmo..maybe die tersalah ambik hrtue..hehehehh..

to nurliyana->>
heheh i chill sudah..

to Tunduk Mengalah->>
xsempat nak amek die da bg balik..hahaha..