Our life starting...

Thanks sebab sudi lalu-lalu kat blog nie...kalau ada ape2 nak share sila la tinggalkan jejak anda disini yup..sharing is caring..wahhh...baru ceria sikit hati tue..kannnn…

Learn..life..hope..

Followers

Wednesday, October 27, 2010

KITA STUDY UNTUK????


Masa jalan-jalan kat facebook tadi tiba-tiba tersentap bila terbaca status sepupu saya ni..

Tergamam sekejap..


[i told myself "you must work hard..but not for dean list not for pointer but to gain as much as i could...to house as much as nur of ilmu into my cerebrum... to let it running through my vein.ya Allah give me strenght..to make it come true.but am i able to do it? can i afford to gain it??? it leaves a question mark for me..hopin dat question mark will lead me to da answer."]


Betul cakap dia!!

Dan sekarang dah sedar…

Sem ni apa niat dan aim saya mulakan sem baru nie??

niat saya nak dapat pointer bagus…nak naik kan pointer..

nak dpt pointer bla bla bla..pointer bla bla bla…

pointer lagi…..tapi…….tengokla..

Sepatutnya niat belajar kerana Allah..

Kerana Allah..

Sebab tu sem ni terrible sangat..

Belajar tapi belajar sebab nak exam..

Belajar tapi belajar ape yang nak masuk exam je..

Belajar tapi nak belajar bila nak test je..

Bukan sebab nak dapatkan ilmu…

Ya Allah..

Menyesal nya…satu sem ni macam ntah apa-apa..nothing..

Dah la kelas xpergi..

Macam mana nak dapat keberkatan dari lecturer??

Belajar memang belajar..

Belajar tapi lepas test je terus lupa..

Sebab apa??sebab belajar sebab nak exam..

Kate td nak pointer cantikk..

Padan muka sendiri..

Jadi mulai sekarang…saya akan tukar niat saya..

Saya belajar kerana Allah..

Saya ikhlas belajar untuk dapatkan ilmu…

Belajar selagi mampu..sebanyak mana yang boleh..

Yes! Ikhlaskan hati……

GANBATTE KUDASAI!!!

4 comments:

meeranamera said...

heee.. terase gak ak bace status tuh.. kite slalu stdy mase nk exam jer.. haishh!

PiEkA said...

hehehehhhh..tawu xpew...betulkan niat..belajar stakat yang mmpu..tp usaha bg mampu..okeh??haahaha

snowblack said...

oh tidak !

Anonymous said...

heheheh sama2 kita betoiikan niat..eventhough susah sbnaqnya,,fitrah manusia meniatkan benda yg bole nmpak hasilnya..but insyaAllah...if we do everythin for Allah we can feel somethin different inside our heart..da pressure of study will gone..bcoz we are not searching for da visible aim only but we are searching da ilmu..n result or pointer let Allah tace care of it..we just need to play our role to do da bez ^.^ ganbatane!!!