Our life starting...

Thanks sebab sudi lalu-lalu kat blog nie...kalau ada ape2 nak share sila la tinggalkan jejak anda disini yup..sharing is caring..wahhh...baru ceria sikit hati tue..kannnn…

Learn..life..hope..

Followers

Monday, October 11, 2010

Soalan paling mencabar dari mereka..

Tahniahla cik meere sbb tag ye..

Memandangkan ade sikurus nie tag untuk jawab tag nie..so ape lg jwb la kan…

Semua jawapan tiada kena mengena dengan yang ada mahupun yang tak ada..(^_^) V

5 names that friends call

Pieka – mereka2 panggil

Ika – kat rumah

Kala – mase darjah 6..hasil creative cik zela..

Attakiya – mase lepas SPM..suka ht jew supervisor kedai nie tukar2 namo den..ckp jewla xreti sebut “PIEKA”..

The latest is….MELATI – knp???mereka je yang tawu..so tanya la mereka…(^_^)v


5 most important dates in your life

21 JULAI 1990 – hr ptama lihat dunia..tengkiu mum!!

21 JULAI 2003 – dah masuk skolah mnengah..konon da besar la sgt..haha

21 JULAI 2010 – akhirnya dah 20 tahun..tahun depan dah boleyh mengundi..hahah..

DOB of my family – nak bgtawu 1 1 kew??xyahla..haha..

201? – grade, keje, kawin!!

(memandangkan saya ada msalah dengan mngingat birthday orang so saya xdpt list kat sini..sob2..sori geng..wink2)


5 things you have done yesterday

Makan – nasik goring cili api + spegheti

Study – calculus + database + datastructure

Tengok movie n mv2 – bnyak sgt nak list

Game! – hidden object show

Makan…again??macam mane xnak gemuk cani..hahah..



5 ways to be happy

Solat n ngaji

Buat-buat busy

G pantai – xdapat picnic duk berjam2 pown xkisah..

Bercakap – xkisah cakap sorang2 pown best..wink2

Senyum sokmo – bila orang senang bila tengok kita senyum,mesti kita pon rasa hepi!!


5 gifts would you like to receive

Hantaran (hehehh)

Lukisan pemandangan - yg dah siap frame lg…kalo boleh dr overseas la..heheh

Cokelat Hersheys – xnak 1 2 3 4 nak sedozen..nyum2..

Set of orange things – dapat I tempat yg semua oren mesti gumbira!!!

Kotak music yang buat dari kayu - saya mmg demand


5 favourites hobbies

Kumpul orange things

Kumpul 50cent

Kumpul barang2 mickey mouse

Baca blog n fb-ing

Buat semua “5 ways to be happy”


5 places you want to go for vacation

Semua homestay yang ada kat Malaysia ni..

Jepun

Puncak gunung

Pulau2 yang ada kat Malaysia..

Bulan – angkasawan ke-2


5 favourite drinks

Season Ice lemon tea

Lipton ice lemon tea

Mocha blanded

Pink guava

Limau suam,ais


5 things you always found in your room

Laptop – my bestfriend forever..i luv u…

Buku – teman sejati dikala hati gundah gulana..(^_^)V

Makanan – 24 7 teman seperjuangan..

Cermin – my perfect mak andam..(^_^)V

Semua bantal n of course ada tilam dlm bilik – sahabat susah senang..


5 favourite clothes colours

Brown – ada yang cakap saya sesuai dengan warna ni..

Black – untuk pastikan saya sentiasa kurus..

White - sebab saya suka warna putih jugak…

Orange – walaupun contra tapi xpe..sbb saya memang suka orange..

Grey – untuk nmpak kurus jugak??xtawula…


5 favourite bands

Arashi

Ft island

CN Blue

SS501

Sixth Sense


5 favourite people

Me

Me

She

He

Them


5 hangouts

Pergi Family Day kat Pengkalan Balak...

Curi-curi keluar picnic kat TC masa NC buat ucapan..

Duk depan pantai dengan roommate…

Keluar dengan dormate STTJ masa form4 n the latest masa raya 2010.

Jalan-jalan dekat TS dengan sepupu-sepupu…


5 person you love so much

Mak n ayah

Along n Adik2

Dia

Me

My best friends forever


5 reasons you answer this survey

Sbb blog dah berkarat lame dah xupdate..

Sbb saya suka ..

Sbb saya suka jugak..

Sbb saya amat suka jugak..

Sbb saya amat suka jawab soklan nie..


Lastly,please tag 5 losers

mrs.shark

cik zela

cik angah

cik shaza

kery.fm

Tahniah jugak kepada yang terpilih untuk ditag!(^_^)V

2 comments:

LeEnaLeEn said...

moment kte g pengkalan balak afta spm xde kew yunk?huhu

pieka said...

heheheeeee...xckup space..klo soklan mintak 6 i bg 6 jugak..hehehh..